Llibreries de resistència

jueves, 17 de octubre de 2019
SANTIAGO HERNÁNDEZ
SANTIAGO HERNÁNDEZ

Santiago Hernández és periodista.

La Columna - (jueves, 17 de octubre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Obrin la persiana cada dia, s’han convertit en herois. Des de l’apocalipsi s’anunciava la fi de les llibreries, desenes d’establiments tancats, la competència dels centres comercials, la venda per Internet, la caiguda de vendes, però encara naixen i es mantenen en peu i amb dignitat llibreries, noves i centenàries.

 

Llibreries com Detroit al carrer Oliver on Tòfol i Felip acaben de rebre el premi a la llibreria més innovadora de tot el País Valencià. A contracorrent dels temps han obert un espai de llibertat i de resistència cultural, dinàmic i atrevit. Un espai de compra però també de trobada, de coneixement i de diàleg.

 

Al mateix cor de la ciutat d’Alcoi, Jose manté oberta amb vida Llorens una de les llibreries més antigues d’Espanya, un espai que per a molts alcoians és la llibreria de sa casa, el saló on un amic te recomana passejar per somnis de paper. Són llocs per a comprar òbviament perquè els llibreters també tenen hipoteques i paguen llum i aigua però estes llibreries són molt més, creen teixit social, vincles entre els col.lectius de la ciutat.

 

Hi ha molt més està Universal, Milotxa o Papiro a Muro. Oasis que sobreviuen amb dignitat a l’agressivitat comercial que ens envolta. Espais que necessiten el suport institucional però també la complicitat dels ciutadans, aplicar l’ètica al consum, cadascú amb els seus diners fa la seua política. 

 

Fan falta ciutadans responsables i crítics amb els llocs on gasten els seus diners. Ciutadans que ha de decidir si gasten en la voracitat dels centres comercials, en els capritxos d’internet o en la botiga de proximitat que paga els seus impostos en el poble i cada dia lluita per alçar la persiana. Pot resultar anacrònic i antiquat alçar-se contra Amazon o les superfícies comercials però encara ens queda l’opció de la resistència. Molts Joses, Felips i Tòfols del teu poble ho agrairan. 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content