Llums de Nadal

martes, 18 de diciembre de 2018
DANIEL MOLTÓ
DANIEL MOLTÓ

Daniel Moltó és periodista del diari El Mundo

La Columna - (martes, 18 de diciembre de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Fa uns quants anys, quan la crisi ens colpejava més durament, van brollar les notícies de pobles que reduïen o eliminaven directament el pressupost dels seus llums de nadal per destinar-lo a les persones més necessitades. Ara, que de nou som rics, l'esperit nadalenc torna a mesurar-se amb quilowatts i tornem a escoltar això de "qué hay de mi calle". 

Mentrestant, el Partit Popular d'Alcoi aprofita per fer soroll polític i lamenta l'inconcebible retard en la instal·lació dels llums, crítica que a alguns els pot semblar injusta però que és políticament lícita. El que em sobta és una imatge que els propis populars han compartit en xarxes per denunciar la situació i en la que comparen Alcoi amb Vigo. Amb Vigo? És eixe el model de nadal que volem per a Alcoi? Perquè si és així, potser ens podríem plantejar patrocinar les carrosses amb el nom de grans magatzems, plantificar un papá noel gegant en el preventori, o fer el 'bando' en anglés...no sé, per innovar. 

Evidentment, hi ha moltes coses que cal millorar al nostre nadal. També cal reflexionar sobre quin turisme volem, com estem atenent-lo i per què volem que servisca la difusió de la nostra festa. El que, al meu parer, no necessitem, són més polèmiques ni concursos sospitosos a preu de 3.000 euros. Per cert, si tant ens interessa com es viu el nadal a Europa, recomane visitar alguna de les ciutats més famoses pels seus mercats nadalencs. Si poden, vagen, visiten-los i després passejen pels carrers fora del centre. Ja em contaran com són els llums de nadal.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content