L'Origen, la grandesa de la festa

miércoles, 13 de marzo de 2019
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (miércoles, 13 de marzo de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

La imatge és la reina de la societat que valora principalment tot allò que crida l'atenció al seus ulls.

En este període en el qual han crescut  els avanços audiovisuals, es feia necessari tindre un ampli documental sobre les festes de moros i cristians, un treball de qualitat, que ressaltara totes les característiques de la festa. Eixa és la intenció de 'L'origen', dirigida per  Domingo Rodes, que pretén amb imatges impactants enaltir la festa i donar-li una difusió per aplegar a llocs on encara no tenen molt clar la raó de  la transformació medieval d'Alcoi durant tres dies  i la celebració d'una batalla incruenta.

A més de la curada imatge i el complet treball elaborat per Rodes destaca la presència en el guió de tot un expert en el món literari i fester com és Ximo Llorens, qui sap traure el suc al contingut visual amb un text notable que explica la idiosincràsia de les festes i el nexe tan marcat que existeix amb els habitants d'un poble que es va formar en un lloc inhòspit.

Tota una promoció de luxe per a les festes, un documental de 47 minuts però que li han dedicat més de 200 hores de gravació. Una aportació  per a gaudir de la grandesa de la  festa i vore-ho en pantalla gran. Rodes, que ja va fer un documental sobre les festes d'Alcoi fa 30 anys, ha posat els seus coneixements tècnics i molt de sentiment per traure l'essència de la festa.  Serà una bona difusió per als moros i cristians, que han tingut tota classe de reportatges alguns d'ells fets per televisions estrangeres  com la BBC , interessades per tots els ingredients de la trilogia.

Després del gran documental, només queda esperar que una gran pel·lícula de ficció integre les festes d'Alcoi en la seua trama. Això ja sembla més complicat, però ho hem vist en la gran pantalla en moltes pel·lícules ara  considerades  clàssiques com en 'Orfeu Negre' ,en la qual l'acció transcorre en el Carnestoltes de Brasil o ¡ Fiesta!, quan Hollywood es va interessar pels Sanfermines i van  adaptar la novel·la d'Ernest Hemingway.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content