Malalts mentals

miércoles, 11 de octubre de 2017
DANIEL MOLTÓ
DANIEL MOLTÓ

Daniel Moltó és periodista del diari El Mundo

La Columna - (miércoles, 11 de octubre de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Ahir es va commemorar arreu del món el dia de l'Enfermetat Mental, una jornada encara necessària per reivindicar les carències que pateixen malalts i familiars, per fer visibles i normalitzar estes malalties i per combatre l'estigma.

Perquè el col·lectiu de malalts mentals és un dels que pitjor ho ha passat sempre. La seua malaltia ha estat sempre una caricatura, generalment incompresa, la majoria de vegades oblidada o amagada. Ara amb la crisi, van arribar les retallades i el copagament, que feia que moltes persones amb aquest problema deixaren de comptar amb determinats serveis o fins i tot, deixaren de prendre la seua medicació, cosa que agreujava el tractament.

A Alcoi, els malalts mentals i els seus familiars tenen des de fa set anys un centre d'atenció. El tenen...tancat! La història ja se la saben: falta de finançament autonòmica, ball de pilota entre administracions, competències d'uns o d'altres que no se sap molt bé al final a qui corresponen... Les últimes dades oferides ajornaven la inauguració fins juliol de 2018.

Confiem que es cumplisca esta dada i confiem que Govern local i autonòmic facen un esforç real per aconseguir-ho perquè el que era una llàstima ha acabat convertint-se en una vergonya

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content