Mals temps per al periodisme

miércoles, 21 de noviembre de 2018
MARC GRAU
MARC GRAU

Marc Grau és periodista.

Son mals temps per al periodisme i en el próxim minut intentaré explicar el per què

L’editorial és la part més important d’un mitjà de comunicació. Són articles no firmats perquè representen l’opinió del diari o radio. Una errada pot tindre greus conseqüències per a la imatge del mitjà.

En representar al mitjà no valen les venjances personals ni les desqualificacions groseres. És el que lligen milers i milers de  persones que comulguen amb una determinada manera de fer del diari o radio.

No val a entrar en guerres mercantilistes que només interessen a les empreses periodístiques i que poc o gens preocupen  l’audiència, una audiencia que busca en l’editorial rigor.

Es impensable que un mitjà de comunicació desprestigie sense cap tipus de fonament als representats polítics elegits democràticament o aquells que aspiren a representar al seu electorat. Comulguen o no amb les seues idees polítiques.

Sí que es llicit que critiquen a estos representants si la seua manera de fer va contra els interessos generals

El llenguatge dels editorials és exquisit. Potser la peça més ben escrita del diari

Creia que no ho voria mai. Pero esta setmana hem tingut el millor exemple de com no s’ha de fer un editorial. L’he buscat per mostrar-lo als nous periodistas i dir-los que facen tot el contrari.

Mireu com sería de dolent este editorial que els seus autors l’han retirat. Pero no contaven amb el poder de les xàrcies socials. Tot el món l’ha escoltat i tot el món s’ha avergonyit.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content