Mandats i rols de gènere en els videojocs

jueves, 12 de marzo de 2020
MIREIA PASCUAL
MIREIA PASCUAL

Mireia Pascual és periodista. Premi Reina Sofia per la revista InDependientes.

La Columna - (jueves, 12 de marzo de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Els rols de gènere ens travessen en tantes esferes de la vida quotidiana que de vegades no som ni conscients. Un 47% de la població espanyola juga a videojocs regularment, i fins a un 9% d’ells poden experimentar problemes d’abús o addicció. Els nostres adolescents són els qui més ús i abús fan d’esta esfera d’oci.

S’imagineu quin és el contingut dels jocs que trien i perquè? Molts ho haureu encertat. Els xics fan un major ús i per tant abús dels videojocs. Els mandats de gènere travessen també l’elecció de la temàtica d’aquests.

De les dones s’espera que siguen cuidadores, que siguen capaces d’estimar, que agraden als altres i que siguen emocionals. Dels xics, que exerceixen poder i control, que coneguen i controlen mitjançant la violència, que siguen capaços d’assumir riscos i que siguen racionals, negant-los així la capacitat de sentir i viure les emocions.

Probablement això fa que els videojocs que trien els xics siguen d’acció, de violència i major competitivitat. Mentre que les xiques solen elegir jocs més relacionats amb habilitats, intel·lectuals o de simulació social. No sols és important que seguim celebrant el 8 de març, és important que seguim treballant en la nostra població jove els mandats i rols de gènere que marquen el dia a dia, les actituds i les eleccions en tantes esferes.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content