Més recursos

viernes, 17 de noviembre de 2017
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (viernes, 17 de noviembre de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Què s’ha fet de l’estat de benestar? Què ocorre amb el desplegament de les lleis de contingut social? Per què no podem tenir els valencians un dret civil propi si està reconegut en el nostre Estatut formant part del bloc de constitucionalitat? Per quina raó el Govern central ha interposat un recurs d’inconstitucionalitat en relació amb determinats articles de les lleis valencianes de pobresa energètica i funció social de la vivenda? En quina situación es troba la sanitat, l’educació o l’I+D+I? Quin futur laboral espera als nostres jóvens, la generació millor formada, o als treballadors que veuen perdre dia rere dia el poder adquisitiu?

La resposta a aquestes i moltes altres preguntes és molt clara: els valencians necessitem recursos econòmics suficients i ben gestionats perquè puguem assolir un futur amb plenes garanties.   

Miren vostés, és un fet constatat que som l'única autonomia amb una renda per habitant inferior a la mitjana, que rep menys del que aporta. La mitjana d’inversió per habitant en el conjunt de l’Estat espanyol és de 241 euros, mentre que al País Valencià la xifra baixa fins als 155 euros. Cada any deixem de rebre més de 1000 milions d’euros de l’Estat. Amb aquests recursos el valencians ni estem en igualtat d’oportunitats amb la resta, ni el nostre govern té una capacitat efectiva de desplegar polítiques socials i de foment del desenvolupament econòmic. Tenim problemas de suficiència financera, però també d’equitat, d’igualtat de tracte, de solidaritat i de justícia.

Per tot això, demà dissabte, als carrers del Cap i Casal, els valencians reivindicarem un finançament just, perquè no volem ser ciutadans de segona; perquè aquesta qüestió ens afecta a tots i no té a veure amb partidismes polítics; perquè en moments com els actuals, de gran incertesa en molts aspectes, ens cal el compromís cívic i la voluntat ferma d’acabar amb la invisibilitat històrica que estem patint; perquè hem de posar el punt i final a una discriminació intolerable; perquè ens la juguem de veritat; perquè ara i ací volem ser visibles.

Cavallers va de bo!

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content