Música front a les altes temperatures

jueves, 27 de junio de 2019
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (jueves, 27 de junio de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Seré breu.

Acabem d'estrenar l'estiu i els experts diuen que serà una mica més calorós com a conseqüència del canvi climàtic. Sí, eixe fenomen del qual no som encara suficientment conscients i al qual convé posar remei el més prompte possible, no siga cas que un dia el nostre planeta es farte de tots nosaltres i ens envie on brama la tonyina, perquè cabrejat ja ho està i de motius li'n sobren.

Però ja saben que a l'estiu, tot el món viu. I en tocar la segona quinzena de juny, Cocentaina es desperesa, es renta la cara i saluda l'estiu de la millor manera possible: amb música. I les primeres notes vindran dels acords d'una guitarra, demà mateix divendres 28 de juny, amb Romu Simfònic 2 al Palau Comtal, on tornarem a vibrar i a emocionar-nos amb les composicions de Romu Agulló, unes joies musicals, bellament interpretades per la Diánia Symphony Orchestra dirigida per Ramon Garcia i Soler.

I no caldrà esperar molt més, perquè el 10 de juliol el Pati d'armes del Palau serà novament l'escenari que emmarcarà una altra cita musical: el concert «Sheherezade: les mil i una nits», a càrrec de l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, dirigida pel contestà Ignacio Garcia-Vidal, dins de les actuacions programades en la sisena edició del Sent-me. Amb les melodies compostes per Rimsky-Korsakov i la narració d’Ana Hernández-Sánchiz viatjarem a l'Orient i escoltarem els contes ideats per Sheherezade per deslliurar-se de la mort a mans del sultà Shariar.

I sense perdre l'alé, el divendres de la mateixa setmana, és a dir, el 12 de juliol, les velles pedres del Palau de Cocentaina seran testimoni de la presentació del nou disc Poemitza't d'Andreu Valor. Des de la maduresa que donen més de 10 anys de dedicació a la música en valencià, el cantautor contestà ens descobreix en aquest disc noves sonoritats i textures, reflexions sobre la vida i l'ésser humà cosides amb paraules exquisides, fràgils, poètiques, reivindicant la dignitat, la cultura, la justícia, la diversitat en tots els seus aspectes, és a dir, l'ànima en tota la seua puritat a través d'unes composicions que situen Andreu Valor com una de les veus més significatives i  imprescindibles del panorama musical valencià actual.

Aquestes tres cites musicals, sumades a les que ens oferiran també en juliol el Cor de Cambra Discantus i l’Orquestra de Pols i Plectre «La Paloma», serviran de pòrtic als tres concerts de música festera que inauguraran les festes de Moros i Cristians agostenques, que es publiquen aquest mateix dissabte, i que ompliran de vida els carrers contestans. Veritat que els he fet goleta? Doncs ja saben, no s'ho poden perdre! L'estiu es viu a Cocentaina. Bones vacances.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content