Narcotràfic

jueves, 08 de marzo de 2018
MIREIA PASCUAL
MIREIA PASCUAL

Mireia Pascual és periodista. Premi Reina Sofia per la revista InDependientes.

La Columna - (miércoles, 07 de marzo de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Fariña, el llibre en el qual el periodista Nacho Carretero aprofundeix en la història del narcotràfic gallec ha sigut segrestat pel jutge. Què ens està passant? PÁNIC. Sembla que revisquem el passat. Carretero en el seu llibre fa al·lusió directa a eixe nexe entre narcotràfic i poder polític i esmenta a un exalcalde d'un poble de Pontevedra, José Alfredo Bea Gondar, qui va demandar al gener a Carretero i a l'editorial Llibres del KO per suposada vulneració del seu dret a l'honor.

El periodista cita a l’exalcalde com a persona vinculada al narcotràfic gallec. El polític ha aconseguit que com a mesura cautelar se segreste el llibre i que es prohibisca la impressió i comercialització de nous exemplars. El poder polític s'ha desvirtuat. Quan aquest es va crear, el seu objectiu, la seua meta, va ser nàixer com a representants d'un poble que els triava de forma democràtica per a deixar en les seues mans decisions importantíssimes, com les quals té a veure amb la llibertat d'expressió, entre moltes altres.

Ara és eixe mateix poder polític el que exerceix pressions sobre la justícia i retalla llibertats. El narcotràfic, el crim organitzat i l'economia de la droga té un imperi subterrani amb ramificacions en molts països amb vincles en els poders estatals (polítics), empresarials i socials. Els fils estan units i el món es mou per ordre i llei del que tira d'ells. Em preocupa que l'economia estiga dominada a nivell mundial per interessos i organitzacions criminals. Que es pose en joc la vida de milers de persones per diners.

Em preocupa el país en el qual vivim, em preocupa el nivell de corrupció política, em preocupa que els nostres líders recórreguen a paradisos fiscals, em preocupa que un ex alcalde d'un poble de Galícia tinga fils en relació amb el narcotràfic i em preocupa que el seu poder haja atemptat contra el més important que hi ha en una democràcia, la llibertat d'expressió. Gràcies que a nivel local podem seguir opinant sobre el nou carril bici, la reparació dels Ponts i les múltiples obres a la ciutat.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content