Ni ens deixaran viure una miqueta millor ni ser País

miércoles, 18 de diciembre de 2019
MARC GRAU
MARC GRAU

Marc Grau és periodista.

La Columna - (miércoles, 18 de diciembre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

La llengua i el dret civil son, entre altres coses, les que defineixen a un País. La llengua valenciana ha sigut i continua sent atacada i molta gent es sentiría feliç si desaparega.

El dret civil valencià va pel mateix camí. De res ha servit la iniciativa de l’ Associació Valenciana de Juristes de recuperar-lo. De fer valer els Furs que ens van convertir en Regne.

Les tres primeres lleis les ha tombat el Tribunal Consitucional, seguint indicacions de Zapatero y Rajoy. Tot i el vot majoritari de les nostres Corts i del suport de 300 municipis que representen el 90 por cent de la població.

Reconéixer el nostre dret foral valencià al igual que bascos, navarresos, catalans o aragonesos és reconéixer que som País. I no ho poden permetre.

Si es lligen les tres lleis tombades es veu que són bones. Eren sobre el régim económic matrimonial, la de unions de fet i de la qustòdia compartida.

El PPSOE tampoc vol que viscam  millor.

El dret civil el crea el poble. Soluciona els nostres problemas, problemes que no es donen en altres territoris

Pero encara ens consideren un poble menor d’ edat.

PPSOE i jutges amb toga estan seguint els passos del primer Borbó, que ens va furtar els Furs per a negar-nos la identitat com a poble.

En esta nova legislatura cal fer un altre esforç i recolzar l’ Associació Valenciana de Juristes per fer un altre intent de recuperar el nostre dret foral i un esforç comunicador per tots conegam com ens beneficiaria

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content