Nous llocs d'ocupació

viernes, 21 de febrero de 2020
NATXO LARA
NATXO LARA

Natxo Lara és periodista.

La Columna - (viernes, 21 de febrero de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Diuen que en 50 anys més de la meitat dels llocs de faena que coneixem ara com ‘convencionals’ hauran desaparegut i n’hi haurà molts altres treballs nous. Sona un poc a catàstrofe/apocalipsi. Però realment, si els nostres avis alçaren el cap… no entendrien res del que tenim ara. Fa 50 anys els llocs de faena eren agrícoles, ramaders, de serveis i industrials.

Uns industrials diferents dels d’ara perquè aquelles 16 hores currant plantats davant d’un teler –per sort- poc tenen a veure amb la manera com es treballa hui en dia a les fàbriques. Ara ja no hi ha ni ferrers, ni quasi fusters ni modistes.

Ara hi ha influencers i Community mànagers.

La Tecnologia i Internet ho han canviat tot en poc més de 20 anys. Ara es treballa des de casa, no cal escriure amb llapissera ni boli i els segells només es compren pel Nadal i per enviar alguna postal quan viatges.

Resulta inquietant, de ciència ficció pensar com serà el món d’ací a 50 anys. Tot i els Youtubers, les vídeo-conferències, els algoritmes del senyor Google i la Intel·ligència artificial… i mil coses estranyes més que eixiran en els pròxims anys, cal no descuidar la més important de les veritats universals i que mon pare, el patriarca dels Lara, repeteix sovint. “Eixe serà més llest o més burrot, tindrà més o menys diners i una faena d’astronauta. Res d’això no importa. Cal preguntar-se si és bona persona.

Eixe és el lloc de faena que no deu canviar mai: el de Bona persona.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content