Obri els ulls

jueves, 05 de diciembre de 2019
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (jueves, 05 de diciembre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Seré breu,

Amb la campanya «Obri els ulls», l'Ajuntament de Cocentaina, amb la col·laboració desinteressada de les veïnes i els veïns, té l'objectiu de lluitar contra les agressions sexistes a través de la sensibilització i la formació sobre el que és i el que suposa la violència de gènere, a fi de garantir una societat segura, igualitària i lliure. Res a afegir, em sembla una campanya impecable i una iniciativa molt necessària per part de les nostres institucions públiques, que han de conscienciar sobre aquesta lacra social que assassina cada dia les dones pel fet de ser-ho.

Se m'ocorre que el títol de la campanya ­-«Obri els ulls»-, també ens pot servir per a posar l'accent en un fet que em té corpresa: l'escandalós augment del nombre de vots de VOX al meu poble entre les eleccions d'abril i les del passat mes de novembre. Amb set mesos de diferència, l'extrema dreta a Cocentaina ha crescut un 58% i ha passat  d'obtindre 661 vots, que ja em semblava una cosa desaforada, a tindre'n 951, que em resulta una xifra obscena.

No soc cap ingènua i ja sé que nostàlgics del franquisme n’hi ha pertot arreu, i el meu poble no n'es una excepció. Però què volen que els diga, tant de reaccionaris hi havia en estat latent? O ben bé hi ha votants que no són del tot conscients del que han votat?

Per tant, obri els ulls davant de qui nega la violència de gènere; obri els ulls davant de qui diu que no existeix la bretxa salarial; obri els ulls davant dels homòfobs, d’aquells que odien la diferència i no reconeixen la diversitat en l’amplitud del significat del terme; obri els ulls davant de qui vol imposar un pensament únic i uniforme; obri els ulls davant de qui culpa els immigrants de tots els mals; obri els ulls davant la intolerància; obri els ulls davant de qui té la voluntat de tornar a un passat en blanc i negre.

Obri els ulls o te’ls obriran a la força.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content