Operació bikini

lunes, 15 de mayo de 2017
DANIEL MOLTÓ
DANIEL MOLTÓ

Daniel Moltó és periodista del diari El Mundo

La Columna - (lunes, 15 de mayo de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Si aquest cap de setmana han tingut l'oportunitat de passar el dia al camp, hauran pogut comprovar l'esclafit primaveral, que deixa paisatges especialment exuberants a causa de les pluges que ens han volgut acompanyar durant l'últim hivern de forma insistent. En algunes propietats privades, i parle de casos que em toquen ben a prop, l'espectacle és tan bonic que gairebé se t'oblida, encara que no totalment, el desastre que va provocar la crescuda del riu, enduent-se part dels bancals i murs que ara s'hauran de reparar. El problema és que moltes d'aquestes herbes, per molta verdor i colorit que donen ara, són això: herbes, que acaben assecant-se als marges dels camins creixent sense mesura si no es fa res al respecte.

Em comenten també amics que han voltat per la Font Roja, Polop, Els Canelons...que les branques trencades per la neu s'acumulen a terra...I tot açò fa tremolar si pensem en l'estiu passat, amb incendis com els que en dos dies van convertir espais verds de la província com ara La Granadella en una roca erma i grisa. Per això, i perquè sempre s'ha dit que els focs de l'estiu s'apaguen en hivern, cal intensificar la neteja dels nostres boscos, camins, finques...Les administracions, però també els particulars.

D'altra banda, afortunadament tenim bombers, voluntaris, agents mediambientals que es juguen la vida: de fet, aquest estiu farà cinc anys d'un altre foc on van morir dues persones, l'incendi de La Torre de les Maçanes. Però també tenim camions de bombers amb pintades denunciant les carències dels treballadors del Consorci. Diputació fa promeses però la junta de personal insisteix que no són suficients a la plantilla i que la meitat de personal supera ja els 50 anys...És una operació bikini molt particular i si no ens posem les piles, tenim molt a lamentar.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content