Orgull d'Isabel

viernes, 17 de enero de 2020
SANTIAGO HERNÁNDEZ
SANTIAGO HERNÁNDEZ

Santiago Hernández és periodista.

La Columna - (viernes, 17 de enero de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Se sent orgull d'Alcoi gràcies a personalitats com la d'Isabel-Clara Simó. Escriptora amb majúscules, era la paraula alcoiana. Compromesa, lluitadora per la igualtat, referent del feminisme, defensora dels més febles, fins i tot de les causes perdudes. La seua ciutat va estar ben present en la seua obra amb novel·les com 'El mas del diable', el llibre de relats 'Alcoi-Nova York' o la ja clàssica de la nostra literatura 'Júlia'.

Va arreplegar el repte de Joan Fuster i va escriure sobre la revolució industrial i per a molts alcoians i alcoianes 'Júlia' ha sigut clau en l'imaginari col·lectiu i vital. En la biblioteca del nostre poble vam descobrir un llibre que parlava com nosaltres, de nosaltres, de la nostra història i estava a l'altura de la gran literatura. Trencava les barreres imposades i dolia, fins i tot, tornar el llibre a la Biblioteca perquè allí dins havíem descobert el nostre món.

Isabel-Clara Simó ens ha fet sentir orgullosos d'Alcoi pel seu treball honest i compromès, com també Pep Cortés, Joan Valls, Juan Gil-Albert o Ovidi Montllor. Potser arribaran ara medalles o més reconeixements. El millor homenatge és llegir l'obra d'Isabel-Clara Simó. Una obra ja clàssica i eterna, que puc trobar a la Biblioteca del meu poble on segueix amb vida 'La Salvatge'', 'Dones' o sobretot l'esperit de 'Júlia'.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content