Pensar la comarca

martes, 21 de noviembre de 2017
SANDRA OBIOL
SANDRA OBIOL

Sandra Obiol és professora de Sociologia de la Universitat de València

La Columna - (martes, 21 de noviembre de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Pensar la comarca és pensar el País. Aquesta és una de les principals tesis que recorre el llibre de Nou viatge pel País Valencià que el proper dijous a l’Agora es presenta a Alcoi.  Una obra que suposa per part dels seus autors, els economistes Nèstor Novell i Josep Sorribes, una relectura del clàssic llibre de Joan Fuster El País Valenciano,  però també de la passejada per les nostres contrades del botànic Cavanilles al s.XVIII.

Resulta senzill submergir-te en la lectura d’aquest llibre, tot i que la seua magnitud impressiona al començament. Els autors comparteixen amb nosaltres les seues visites per diferents poblacions valencianes i les impressions que van construint-se sobre la configuració del caràcter d’aquestes poblacions i de com encaren el futur. Es tracta d’una descripció acurada, minuciosa, perfectament informada, que contribueix a un element absent en gran part del quefer polític actual i també passat: ens aporta eines de cohesió social. No és un fet sense importància. Si alguna cosa et transmet la lectura del Nou viatge pel País Valencià és quina riquesa cultural, econòmica i social tenen els pobles i els valencians i què poc han sabut els nostres governants articular eixa riquesa.

Necessitem doncs, com hem necessitat sempre, un projecte polític que ens vertebre com a poble. Que ens integre en un projecte comú de futur que ajude a que mirem el nostre horitzó vital amb més esperances. I per a d’això és precís, segons els autors, incorporar en aquest projecte la manera en com històricament ens hem organitzat, a través de les comarques. Necessitem d’una major vertebració administrativa i política d’una realitat que ha estat present en les nostres vides i que ens permetrà plantar cara als processos actuals de globalització però també als d’atomització, processos que funcionen alhora i ens deixen més sols. Us esperem dijous!

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content