Període de transformacions

miércoles, 10 de octubre de 2018
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (miércoles, 10 de octubre de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Alcoi  viu un període de transformació sobretot en l'aspecte físic. El canvi més cridaner és el carrer Entença, que passarà després de molts anys de ser una travessia constant de vehicles a un espai més amable i agradable per als vianants. De moment,  és una etapa ingrata per a veïns i comerciants perquè les obres són incòmodes i és complicat adaptar-se a elles. Cal esperar que estiga totalment acabat per vore i valorar els avantatges del nou carrer Entença.

No caldrà  esperar ja  molt temps per vore com un dels edificis destacats d'Alcoi recobra vida. Passa de l'ostracisme i l'oblit més absolut a presentar-se en societat amb el major dels luxes. L'edifici del Mont de Pietat renaix per a convertir-se en un referent pictòric de gran repercussió. Generalitat, Fundació CAM i Ajuntament participen en l'ambiciós projecte. 

L'inici ja mostra el gran potencial que tindrà el Centre d'Art d'Alcoi. L'IVAM, que ocupa la primera planta de l'edifici, porta una exposició del gran artista d'Onil, Eusebi Sempere procedent del museu Reina Sofia. Sempere, pintor, escultor i artista gràfic, és una destacada figura del segle XX. Va rebre el premi Príncep d'Astúries en l'any 1983, dos abans de la seua mort. Una exposició distingida i de gran interès que no serà l'única perquè la Fundació CAM mostrarà  peces de la seua col·lecció i   l'Ajuntament d'Alcoi tindrà el seu espai en el qual portarà endavant un projecte creatiu.

Tres plantes per a gaudir de l'art amb majúscules. Quan torne a obrir-se  el Centre d'Art , que només va estar en marxa 7 mesos, serà com tornar a donar-li corda a un rellotge, com rellançar una activitat en un edifici que semblava ja perdut per a sempre. Alcoi torna a reivindicar-se i a promoure's de la millor manera:  amb la cultura com a estandard.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content