Periodisme

lunes, 05 de febrero de 2018
MIREIA PASCUAL
MIREIA PASCUAL

Mireia Pascual és periodista. Premi Reina Sofia per la revista InDependientes.

La Columna - (lunes, 05 de febrero de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Sé que no tots ho entendreu…sé que la imatge que se sol tindre del periodisme no és precisament aquell que parle de la rigorositat o l’ètica professional i per això vull dedicar la columna d’este mes per a reivindicar la no generalització de la, per a mi, és més bella professió. Els periodistes acabem de celebrar cap a finals de gener el dia del nostre patró i és el que m’ha fet portar-vos hui la següent reflexió.

M’agradaria que se n’adonareu de la importància del periodisme local, que vos apropa cada dia l’actualitat del lloc on viviu. M’agradaria que se n’adonareu de la importància del periodisme regional, que destapa casos de corrupció a les nostres estimades terres. També del nacional perquè la capacitat que té geogràfica és molt més amplia. Per a mi el periodisme és molt més que la política o l’economia, que clar que és important, però no el més. Per a mi el periodisme té eixa preciosa i bella missió de visibilitzar veus tènues i baixetes que no sempre conseguixen aplegar i ser escoltades.

El periodisme és també la historia humana que hi ha darrere de qualsevol problema econòmic o polític, és posar cara a un problema, és transmetre una realitat no sempre agradable, per denunciar-la i intentar que qui tinga el poder la modifique. Sé que pensareu que el periodisme està molt prop del poder, que està molt regit pels grans grups bancaris, que la informació no és del tot lliure, que hi ha periodistes o gent que diuen ser-ho que no tenen ètica i es basen en el més pur sensacionalisme.

Estic d’acord, però sabeu que? Tot açò està en mans de tots nosaltres. De comprendre que el periodisme no és gratuït, pel que caldrà recolzar iniciatives lliures on els socis siguen el sustent no sols la publicitat. Encara que el que més demane hui és que per favor no generalitzeu. No tots els periodistes fan mal la seua feina. Hi ha cabassos d’ells que lluiten dia a dia per millorar la professió més bonica del món.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content