Plou sobre mullat

lunes, 16 de septiembre de 2019
SANTIAGO HERNÁNDEZ
SANTIAGO HERNÁNDEZ

Santiago Hernández és periodista.

La Columna - (lunes, 16 de septiembre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Passa la gota freda, més prompte que mai, però vindran més, ara o d'ací a uns anys. La qüestió és si estem preparats. La pluja ha deixat un rastre de destrucció molt a prop, al Baix Segura, a Ontinyent, a la Vall d'Albaida. Per Alcoi i El Comtat l'aigua va deixant avisos, despreniments en polígons, rius desbordats, accessos a poblacions bloquejats, carreteres comarcals tallades, un rosari de despreniments, per no parlar del tren que a la primera gota ja està tallat.

Plou sobre mullat. No hi ha dubte que és molt difícil combatre una tempesta de 400 litres per metre quadrat. Però tota la culpa no és només de la gota freda. La mala planificació del territori i la manca d'inversions en infraestructures bàsiques tenen molt a vore. Estos últims dies hem vist rius que baixaven amb més brutícia que aigua.

El canvi climàtic que eixos feixistes neguen portaran gotes fredes cada vegada més intenses. Per a evitar danys caldria fer una gestió més sostenible del territori i recuperar la funció natural dels rius. L'aigua buscarà el seu camí natural i trobarà urbanitzacions, xalets o centres comercials al seu pas en molts casos construccions en meitat dels barrancs. Tornaran a tallar-se carreteres en pobles que l'administració manté oblidats. Quan arribe l'exèrcit, la població tindrà de nou l'aigua al coll.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content