Pobres i rics

lunes, 25 de septiembre de 2017
EZEQUIEL MOLTÓ
EZEQUIEL MOLTÓ

Ezequiel Moltó es director de Comunicación y Relaciones Institucionales de Vectalia.

La Columna - (lunes, 25 de septiembre de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

L’economia sembla que es recupera, però les famílies no ho noten. La pèrdua de renda generalitzada degut a la crisi econòmica ha comportat menys classe mitjana a la província d’Alacant i un increment notable de famílies amb dificultats per cobrir les seves necessitats.

Tant és així que, amb les últimes dades, fins a un 26,3% de les famílies alacantines podrien considerar pobres, ja que els seus ingressos no arriben ni al 60% de la renda mitjana nacional. Són sis punts més que abans de la crisi. La millora de la situació econòmica no sembla que estiga contribuint a reduir la pobresa, que amenacen de convertir-se en un problema estructural.

Aquestes son algunes de les conclusions del informe Crisi i recuperació de les economies espanyola i alacantina dels professors Francisco Juárez i Paloma Taltavull que es presenta este dilluns a l'Estació Marítima de Dénia.

La línia que separa a les famílies pobres d'aquells que no ho són és molt prima, de manera que la probabilitat de caure en la pobresa quan es produeix un canvi en l'entorn econòmic és « elevada ». A més, l'estudi destaca que les famílies amb fills menors d'edat són les més vulnerables i suposen el 36,1% de totes les llars amb dificultats per arribar a final de mes, «el que mostra l'enorme incidència que pot estar tenint la pobresa en nens ». Al costat d'ells, els majors són l'altre gran col·lectiu que pateix aquest problema, amb un 27,6% del total.  Aquesta realitat contrasta en que a Espanya tenim més del doble de multimilionaris que abans de la crisis, 549 persones declaren que tenen un patrimoni superior als 30 milions d’euros. Per tant, alguna cosa falla.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content