Polítics, concreció

viernes, 17 de mayo de 2019
NATXO LARA
NATXO LARA

Natxo Lara és periodista.

La Columna - (viernes, 17 de mayo de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Parle hui com a observador de la realitat del meu territori, un poc com a cotilla major del regne que escolta per allà on va.
He llegit als mitjans nacionals que aquestes eleccions municipals no van a tindre massa participació, que la gent està molt cansada d’escoltar als polítics, que no es creuen les seues promeses. Potser, la Societat ha madurat i per fi ha descobert que en període electoral tot són bones paraules i cares somrients. I que quan guanyen o perden les eleccions, “si te he visto, no me acuerdo”.

Em sap mal per l’esforç que els representants locals estan fent aquestes setmanes amb reunions, mítings, visites als mercats i per les fotos que han penjat per tot arreu. Resta justament una setmana per a les eleccions i potser el que els vaig a dir els puga servir d’alguna cosa.
La gent diu que està farta de promeses, promeses que a més, ja s’arrosseguen des de fa 4 o 8 anys. Vamos, que no se les creuen. Això del tren electrificat a Ibi-Alacant o allò de generar llocs de faena i fer un districte empresarial a Sant Francesc no cola.

Jo crec que aquesta setmana els candidats han d’anar un poc més enllà i explicar COM pensen fer les coses. A veure, alguns exemples. Tots parlen del polígon mancomunat. Un polígon que ja va anunciar Pepe Sanus quan era alcalde allà per l’edat mitjana. La gent no és tan simple i vol saber on, quan, amb quins diners. Què li costarà a cada empresa el sol industrial? També quin tipus d’empresa s’instal.larà: si tèxtil, si cosmètica, o si a la fi serà un altre polígon ple de bars i de tallers de reparació de cotxes com el de Cotes Altes. Com convenceran els empresaris perquè vagen a eixe polígon si ja estan instal.lats en altres? A més a més, han de saber, que el polígon mancomunat ja existeix a Muro fa molts anys. Allà s’ha concentrat part de la indústria tèxtil de la comarca. I ho ha fet per iniciativa del mateix empresariat i sense polítics.

Una altra proposta. El centre d’Alcoi. Parlem de petaonalitzar i de crear zones per a pisos d’estudiants i xicotetes empreses o start ups. Interessant, però és una idea recurrent. ¿Han polsat l’opinió dels veïns? És que potser als veïns no els agrade peatonalitzar perquè es creen zones tancades que provoquen guetos. Diuen de fer al centre àrees per a pisos d’estudiants. ¿Han fet un estudi de mercat? Potser no, perquè ja existeix una zona de pisos d’estudiants en Sant Francesc, Sant Maure i Casablanca. Creada i construïda per empreses privades i particulars, sense polítics. Els polítics van quan la iniciativa privada ja ha tornat.

L’Illa de Rodes és una idea genial. Però volem saber quan, què i per a què…

Allò de generar ocupació perquè els joves no hagen de migrar. Els polítics saben que ells no creen llocs de faena i que qui ho fa són els empresaris? Amics candidats, ho estan fent bé, però la gent vol saber el què, el com i el quan de les coses. No només el titular.

Ànims, els queda una setmana.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content