Pólvora electoral

viernes, 24 de mayo de 2019
MOISÉS PÉREZ
MOISÉS PÉREZ

Moisés Pérez és periodista de El Temps.

La Columna - (viernes, 24 de mayo de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Muro estava d'enhorabona. Les seues festes de Moros i Cristians havien estat declarades Festa d'Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana. Un reconeixement merescut que omplia d'orgull els habitants del poble i, especialment, tots els actors que participen per fer més gran any rere any la celebració. Ara bé, l'alegria per la distinció va traduir-se en preocupació a la Junta Central de Festes. Des del polvorí que gestiona en règim de monopoli la distribució d'aquesta mescla deflagrant, advertien que no n'hi havia. Que ens en faltava, i no que estava en mal estat, com s'ha afirmat des d'alguns fòrums. La pólvora estava retinguda a Bilbao, ciutat des de la qual s'exporta a Espanya des d'Alemanya. El dia dels trons estava amenaçat.

Per quina raó estava la pólvora a Bilbao i no al seu magatzem? Segons informen des de la Junta de Festes, l'autoritat responsable del Govern espanyol no havia autoritzat l'enviament d’un nou carregament. Una mala praxi administrativa que deixava sense trets als Moros i Cristians de Biar i Muro. En el cas de la població de la comarca del Comtat, es trencava una tradició realitzada des de 1856 sense que la Unió d'Entitats de Festes de Moros i Cristians poguera capgirar la situació. A Elda i Petrer, però, sí que ho ha aconseguit.

Amb la Junta de Festes disposada a emprendre les mesures necessàries per evidenciar aquesta vergonya administrativa, Muro s'enfronta a una nova campanya electoral. Aquesta vegada, tanmateix, per escollir qui governarà la població durant els quatre darrers anys. És època de debatre propostes, plantejar mesures i contraposar programes. D'un ajuntament que no ha d'aturar la seua activitat. Això sí, sense dur a terme decisions transcendentals, com ara la convocatòria d'un plenari en el qual Compromís aspira a aprovar una modificació de crèdit que permeta comprar els terrenys fronterers al Batà, amb l'objectiu d'ampliar el parc.

La urgència en ratificar una inversió amb un cost de 200.000 euros en plena campanya xoca amb les regles del joc net electoral, ja que beneficia electoralment al partit que ostenta l'executiu local. I contrasta amb la poca pressa que va demostrar l'actual equip municipal a l'hora de decidir si la gestió de l'aigua havia de ser pública o privada. La indecisió, no debades, ha comportat que Muro pague a l'actual concessionària fóra de contracte. I tot quan Compromís sí que tenia un model, tal com mostra el seu programa municipal: gestió directa del servei municipal d'aigua amb la implantació d'una entitat pública empresarial local. Independentment de com pot afectar a la mesura els condicionaments del pla econòmic-financer en el qual està immers Muro, s'ha evidenciat una incoherència entre la rapidesa del Batà i l'endarreriment en l'aigua. Pura pólvora electoral.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content