Que s’ho facen mirar!

martes, 21 de febrero de 2017
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (martes, 21 de febrero de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Si els diguera que la Terra és plana, que els ametlers fan flor a l’agost o que dos més dos són cinc, segurament pensarien que m’he tornat carabassa. I amb tota la raó!

Doncs una cosa semblant és el que pretenia el Grup Parlamentari Popular de les Corts Valencianes, quan el passat 8 de febrer van fer una Proposició No de Llei instant que el Consell defensara de manera contundent i per terra, mar i aire, que el valencià és un idioma diferent i autònom de qualsevol altra llengua i en concret del català. Torna-li la trompa al xic!

Es veu que algun assessor de ment preclara els haurà dit que si continuen enlairant la flama del secessionisme lingüístic i es presenten com a garants de la valencianitat més genuïna recuperaran amb escreix els vots que els fugiren a mans plenes. O això, o tornen a fer servir cortines de fum, o pateixen la síndrome de Paquita la Rebentaplenaris, o consideren que el grau d’estupidesa dels valencians és infinit.

Com no podia ser d’altra manera els populars es quedaren sols al parlament autonòmic. I és que la societat valenciana del segle XXI ja no està per qüestionar temes que competen a la ciència filològica, és tossuda i té la voluntat d’avançar cap a un futur en què la llengua ha de ser un element d’unió i d’integració.

De tota manera no deixa de ser sorprenent que una diputada del PP diga que parla el valencià per sentiment i convicció, quan en fa un ús públic ben minso; o que el portaveu considere extravagant la definició de valencià de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, quan no fa massa anys assegurava que la nostra llengua venia de l’iber. També em sobta l’avergonyiment i la incomoditat que palesaven els rostres d’alguns diputats populars al llarg del debat.

Com alguns solem dir... que s’ho facen mirar!

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content