Que venen les eleccions

viernes, 29 de marzo de 2019
NATXO LARA
NATXO LARA

Natxo Lara és periodista.

La Columna - (viernes, 29 de marzo de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

No fa falta que els diga, perquè ho estaran patint en les seues carns, que les eleccions les tenim ja ahí, com les festes.
Però enguany ració doble o triple. Autonòmiques, locals i generals. Per si estàvem avorrits.
Per sort, la tecnologia està de la part de la ciutadania, i ja no hem de suportar mítings ni cartells apegats per tots els racons del poble. Ara, tota la informació està a Facebook, Twitter i els missatges electorals ens els serveixen en vídeos molt ben fets i que no duren més de 2 minuts. La manera de comunicar i rebre la informació electoral, per sort, ha avançat moltíssim. Quin gust.
Sincerament, el que passe a Madrid amb les generals no m’importa massa. A Madrid només pensen en Madrid i en el Valle de los Caídos. Més em preocupen les eleccions per a triar president o presidenta de la Generalitat i sobretot les municipals.
Pel que fa a les municipals, les estic vivint amb molta intensitat. Primer perquè sóc periodista i treballe amb els polítics habitualment. I en segon lloc, perquè és la gent de més o menys la meua generació la que opta a ser alcalde i alcaldessa en tots els pobles de les comarques. Això és el que més m’il·lusiona. A Alcoi, per exemple, a l’espera de Ciudadanos, els candidats són joves i molt preparats. Tots i totes pensen en clau Segle XXI i entenen la política d’una altra manera. Ja saben, la Política no ha de ser una faena per a tota la vida: els polítics estan una temporada, treballen pel Bé Comú i tornen a les seues ocupacions de mestres, periodistes, sociòlegs, funcionaris. A més a més, entenen que els problemes són uns altres. I que les redones i els carrers són importants, però és encara més important el benestar de les persones o que els joves accedisquen a llocs de faena en la comarca on van nàixer, o almenys on vulguen.
No sé les solucions reals que plantejaran Naiara, Quique, Sandra, Toni o Màrius. Ni Mireia o Jordi a Cocentaina, ni Molina a Muro o Josep a Banyeres... per dir-ne alguns.
Sí que estic segur que saben que els que estem escoltant-los ja NO som tontos i que el nostre vot es canvia per la seua faena sincera i per coses que es puguen tocar en els pròxims 4 anys.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content