Realitats ocultades

miércoles, 10 de octubre de 2018
SANDRA OBIOL
SANDRA OBIOL

Sandra Obiol és professora de Sociologia de la Universitat de València

La Columna - (lunes, 08 de octubre de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Hi ha realitats quotidianes que no vegem. Ens acompanyen a diari però no parem atenció. Potser li ocorre al teu veí, o al fill de la teua col·lega de feina, o al nebot amb qui vas al futbol de tant en tant. Són realitats quotidianes que destrossen la vida dels seus protagonistes i del seu entorn més immediat però que la resta ni en pensem.

Fa unes setmanes vaig participar en un tribunal de treball de final de màster a la facultat on treballe. Sí, escolteu bé, un TFM. Treballs que són realitzats per estudiants i tutoritzats i avaluats per professors i alguns, fins i tot, són magnífics. Eixe és el cas d’un dels treballs que vaig avaluar i en el que una estudiant analitzava un fenomen colpidor: l’addicció al joc dels adolescents. Una addicció que es basava en les apostes esportives per internet. Les dades sobre l’increment del joc i de la seua addicció eren esfereïdores però més ho era veure com es banalitzava la participació de xics, la majoria ho són, cada vegada més joves a través de l’esport, un element cabdal per a la seua vida quotidiana i que tant de bé fa a molts. No obstant, a d’altres els obri una porta a l’infern. Potser que entren empentats per la presència dels seus ídols esportius en la publicitat d’aquests jocs, o bé perquè creuen saber tant de l’esport que podran arribar a guanyar a la casa d’apostes, o bé per la facilitat d’entrar a bars que són en realitat cases d’apostes que s’han convertit en un element més de les nostres ciutats, com és el cas d’Alcoi. Siga com siga les apostes per internet són cada  majors i són cada vegada més els xics que no poden viure sense apostar. Encara que hi aposten el seu futur.

És d’agrair l’interés per la gent com la meua estudiant que para atenció en aquesta situació. Seria bo que nosaltres també férem per tindre els ulls ben oberts davant d’aquestes realitats.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content