Responsabilitat

miércoles, 03 de mayo de 2017
SANDRA OBIOL
SANDRA OBIOL

Sandra Obiol és professora de Sociologia de la Universitat de València

La Columna - (miércoles, 03 de mayo de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

No som responsables de la cultura que rebem però sí de la que transmetem als nostres fills i filles. Aquesta fou una de les frases que la catedràtica de Sociologia per la UAB, Marina Subirats va compartir amb una nodrida audiència el passat dimarts a Ontinyent. Ens animava a prendre consciència de la nostra capacitat per tal de canviar els valors en què eduquem als nostres fills i filles.

La conferència de Subirats fou la cloenda d’un nou projecte metodològic que vaig encetar enguany amb les meues estudiants de Magisteri Infantil al Campus d’Ontinyent. Aquest projecte consistia en que arreplegaren la veu de les mestres per tal de constatar de primera mà que les escoles no són ens aïllats del món sinó que formen part d’una societat i que per tant allò que fan incideix en aquesta mateixa societat, per a bé o per a mal.

Aquesta xarrada fou també l’inici de la II Setmana Pedagògica de l’Ajuntament d’Ontinyent. Una iniciativa preciosa en què la reflexió al voltant de qüestions educatives posa de nou en evidència que l’educació a la ciutat veïna és un tema que els preocupa. I per això generen espais on pensar i debatir al voltant de temes que són cabdals en l’educació dels nostres xiquets i joves. Aquesta vegada va ser la coeducació. Fa unes setmanes la jornada escolar.

Debats que trobe a faltar, i molt, a la meua ciutat. Ja ho vàrem poder veure quan s’anticipava el canvi en la jornada escolar de les quatre escoles públiques. El govern municipal no va considerar pertinent propiciar espais de trobada per a parlar d’un canvi que afectava a totes les seues escoles públiques. Al contrari del que passà en moltíssimes altres ciutats del País Valencià: Ontinyent, Onil, Moraira, Elx, Xest, Xiva, Bunyol, València... són només algunes de les poblacions que feren aquests debats. Independentment del resultat d’aquestes votacions, considere que els alcoians mereixem un govern que prenga la iniciativa, que es mostre preocupat pel que passa a la ciutat que ara gestiona. Ja ho deia Subirats, som responsables del que transmetem, si ens governen uns gestors indolents no crec que trobem res bo d’ací uns anys.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content