Ribera Salut

miércoles, 04 de abril de 2018
SANDRA OBIOL
SANDRA OBIOL

Sandra Obiol és professora de Sociologia de la Universitat de València

La Columna - (miércoles, 04 de abril de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

La setmana passada el Govern del Botànic va revertir la gestió privada de l’àrea de salut de la Ribera, tot i les dificultats i les pressions rebudes. Des d’ara torna a ser de gestió pública. És un èxit que hem de reconèixer a la Consellera Montón i al seu equip. I és un èxit per al País Valencià. És un punt d’inflexió fonamental en la provisió de benestar a les valencianes i els valencians.

Durant anys i anys hem hagut d’escoltar que la gestió privada és molt més eficient que la pública, així ho han defensat polítics conservadors –on també incloc a molts que diuen ser d’esquerres, també ho han dit els intel·lectuals més reaccionaris i gran part de l’empresariat. Però la nefasta gestió de la Ribera ens demostra que no és així, de cap de les maneres. Pel que està apareixent ara a premsa, han perdut quantitats ingents de diners que la Generalitat ha assumit i compensat amb recursos públics (per cert caldria saber on han anat a parar), sembla que han posat difícil accedir a segons quins tractaments, els menys beneficiosos per a l’empresa és clar, i han funcionat com una empresa de col·locació dels afectes al règim polític. En definitiva, un desastre la magnitud del qual ens anirem fent càrrec conforme passe el temps.

No és l’únic cas, tenim encara Elx, Dénia, Manises i Torrevella. I tenim teatres, menjadors d’escoles, escoletes, aigua potable i autopistes. I tots tenen el mateix objectiu: cercar el màxim benefici econòmic gestionant els serveis públics que requereix i reclama la ciutadania. I això vol dir, buscar diners amb el benestar de les persones.

Per això, el que ha passat a Ribera Salut és tant i tant important. Perquè posa en evidència que és una fal·làcia que el mercat, sense regulació pública, puga oferir una bona vida a les persones. Són massa els exemples que hi tenim al nostre voltant però són escasses les decisions polítiques realment preocupades per les persones. Només cal veure com a Alcoi s’ha tornat a adjudicar a l’empresa privada un servei públic com la gestió de la neteja i la brossa.

La Generalitat Valenciana ha pres ara una decisió fonamental per a la vida dels valencians. Esperem que s’escampe l’exemple i puguem tant a nivell local com de país, anar recuperant la gestió pública dels serveis que ens ajuden a viure millor.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content