Samantha

martes, 11 de febrero de 2020
SANTIAGO HERNÁNDEZ
SANTIAGO HERNÁNDEZ

Santiago Hernández és periodista.

La Columna - (martes, 11 de febrero de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Samantha Gilabert té 25 anys, és de Beniarrés i ha aconseguit entrar a l'Acadèmia del mediàtic programa d'Operación Triunfo.

Samantha pateix hipoacúsia neurosensorial i té un 60 per cent de sordera. És de família treballadora, humil i com molts altres joves d'estes  comarques la seua passió per la música naix en una banda del poble.

Participa com a cantant d'un grup de l'escena alternativa valenciana. Res de tot això es va destacar després de la seua primera actuació. Res de la seua història de superació personal. Mitjans reaccionaris i xarxes socials la criticaren per utilitzar el valencià, després per haver cantat una peça de Lluís Llach i més trad van investigar fins i tot la seua trajectòria compromesa d'adolescent i la seua militància en organitzacions juvenils.

Tot i això d'una jove que ha anat a cantar a un concurs televisiu. Són els especialistes en crispar, en generar odi i assenyalar persones. Converteixen un fenomen positiu en un conflicte. Una persona que domina llengües i ho utilitzen com a confrontació permanent. No han valorat mai com una riquesa cultural, com un valor enormement positiu, el plurilingüisme existent a l'Estat. De fet, en ple 2020 encara és un fet extraordinari que es puga sentir en una televisió espanyola algú cantant en valencià, gallec o euskera.

La participació de Samantha obri una oportunitat perquè en horari de màxima audiència tots puguen veure que l'esforç del treball i els somnis també es compleixen en valencià.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content