Slow fashion, una oportunitat

miércoles, 04 de marzo de 2020
NOELIA FERNÁNDEZ MOLTÓ
NOELIA FERNÁNDEZ MOLTÓ

Noelia Fernández es periodista

La Columna - (miércoles, 04 de marzo de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Si mirem enrere, allà pel 1730, el 25% de la població alcoiana es dedicava a la indústria del tèxtil, només seixanta anys després, més de la meitat de la població de la zona estava relacionada laboralment amb aquest sector. Alcoi va desafiar la seua peculiar orografia, que la feia un enlloc poc practicable i va ser partícip de la industrialització a gran escala.

Avui dia, aquest sector, troba una nova oportunitat per continuar sent un motor econòmic a la nostres comarques. Fa poc es van donar els reconeixements de la Mancomunitat a projectes emprenedors, i he vist orgullosa com joves valents i creatius, fóra de veure's vençuts per una precarietat laboral i salarial, han transformat aquesta situació en una oportunitat per a ells mateixos i per a la societat amb la proposta del que s'ha denominat l''slow fashion', la concepció d'una moda sostenible de major qualitat i exclusivitat, convertint-se en l'antagonisme de la moda industrialitzada.

L'època actual demanda una societat conscienciada, reconsiderant allò al que estàvem acostumats. És una paradoxa? Pot paréixer que intentem retractar-se d'una indústria que les nostres fàbriques van fer possible, però la realitat és que es fa un pas endavant per ser actualitat i per oferir una solució eficient i resolutiva al canvi. Donar de nou la importància que es mereix al fet a casa, amb matèries primeres aconseguides amb unes condiciones dignes, treballant per una societat millor per a tots i no només per a uns pocs privilegiats.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content