Solidaris

martes, 15 de octubre de 2019
JORDI PEIDRO
JORDI PEIDRO

Ilustrador y escritor

La Columna - (martes, 15 de octubre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Un any més, i ja en van seixanta nou, el poble d'Alcoi ha mostrat el seu talant solidari amb gent marginada per la societat. Hem portat la nostra particularíssima festa a l'encisador escenari de Fontilles. Un any més, la gent que enllà viu o treballa, ens ha mostrat el seu agraïment, recordant-nos que varem ser els alcoians, a una època en que el tabú i la superxeria feien d'aquest espai un ghetto prohibit, els primers en traspassar aquelles muralles. Però al mateix temps, la gent que espera un llarg any ansiosa la nostra visita, lamenta el inexorable declinar que aquesta està vivint. Sols els membres de la Penya Fontilles i un grapat de fidels entusiastes hem xafat aquest passat cap de setmana la Vall de Laguar.

Hem portat el que des d'enllà se'ns ha demanat, bé en forma de cadires ortopèdiques per al menjador, d'aixovars, de bolquers o de qualsevol cosa de la que se'ns ha transmès carència. Ho hem fet amb l'ajuda de molts particulars i d'algunes empreses de la comarca. La majoria d'elles sota un anonimat elegit que encara els engrandeix més. I hem portat també un intangible que aquelles persones no ens demanen explícitament però que romanen amb esperança; tones d'estima, rialles i alegria que els fan afrontar una existència al ralentí amb il·lusions renovades.

És aquest el format ideal? Tal volta no i des de la Penya treballem i treballarem per a aconseguir apropar-se. Volem tindre una celebració ajustada a les possibilitats actuals que no ens faça derrapar econòmicament perquè no tindria sentit matar mosques a canonades.

Hem viscut, sí, dos dies inoblidables amb esquadres mixtes -cristians, moros, homes, dones...- i imatges inèdites, com la de dos capitans i les seues acompanyants, baixant junts al so de la mateixa marxa, espolsant-li en el morro a eixe tal Ortega Smith que aplica a una festa que no és seua una repugnant ideologia.

També, i malgrat que ningú és imprescindible, s'ha tirat en falta una mica més de presència per part de les institucions -governamentals i festeres-. Sembla que dediquen tot els seus actuals esforços a preparar les properes eleccions generals o acabar de polir eixa castrense modificació de reglament. Potser troben que es tracta d'una difícil plaça on recollir vots o palmadetes al llom. I no van massa equivocats.

A la fi, un any més, ens hem sentit necessaris.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content