Som teatre

lunes, 13 de mayo de 2019
JESÚS TRELIS
JESÚS TRELIS

Jesús Trelis es periodista, cap de redacció del diari Las Provincias.

La Columna - (lunes, 13 de mayo de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Va ocórrer en març de 2005. Una pacient d'uns 80 anys va arribar a Urgències d'un hospital. Patia uns dolors terribles i el pronòstic donava una esperança de vida d'unes hores. La pacient i la seua filla van pregar al doctor Marcos Hourmann, que els va atendre, que per favor posara fi definitivament amb el seu sofriment. Marcos li va injectar 50 mg de clorur de potassi. Va morir i el metge, tot i que mai ningú ho va fer abans, va deixar escrit en l'informe el que havia succeït. Pocs mesos després, estava acusat d'homicidi.

Jordi Évole i Alberto Sanjuan han produït l'obra de teatre 'Celebraré mi muerte' que parla del relat que t'ha fet. És como un documental en viu, a l'escenari. I és, davant tot, una reflexió descarnada de la mort. El juí a l’únic metge condemnat per eutanàsia a Espanya.

L'obra es representarà a Alcoi, dins de la Mostra de Teatre, el 6 de juny. Serà al Principal i serà una més, una representació més, dins del programa. En aquest cas, un documental teatralitzat d'una carga social brutal i que convida a la reflexió. Un exemple, en qualsevol cas, de la força que pot tindre un escenari. De la màgia que pot transmetre el teatre, la dansa. Espills de la vida, a vegades pura fantasia i a vegades realitats, però espill dels nostres dies.

Ho és “Celebraré mi muerte”. I ho serà, a la seua manera, l'obra que Sol Picó, la nostra Sol Picó, portarà al Calderon. Animal de sèquia. Un meravellós viatge cap a on venim i anem, un viatge, como ella diu, a la mística d’un poble. Tot amb el cos i la música donant forma a una història.

Titelles i una de Lorca, reflexions sobre l'amor i què va ser de Maria de Nazaret desprès de la mort del seu fill; la transhumància, la història de una mestra o una de suspens titulada Plagi... La Teta Calva, Maduixa Teatre... La plaça de Dins, el IVAM CADA, el Pub 54... teatre per tots els costats.

Però del bo. O al menys professional. No com el teatre electoral que portem patint des de fa ja uns mesos. No deixeu passar l'ocasió de patir, somiar, plorar i, fins i tot, volar. La mostra, un any més, del 3 al 6 de juny. No falteu.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content