Sororitat

miércoles, 27 de febrero de 2019
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Ventana - (miércoles, 27 de febrero de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

La paraula sororitat, recentment incorporada al nostre diccionari, fa referència a la germanor i la solidaritat entre dones en un context de predomini patriarcal i a l'establiment de lligams per a treballar juntes, compartir experiències, interessos i preocupacions; en definitiva, és la fraternitat entre les dones. Este terme, que s’ha recuperat en l’àmbit de l’antropologia i la sociologia especialment d’ideologia feminista, va ser definit per l’antropòloga Marcela Lagarde, que el va glossar a partir d’una dimensió ètica, política i pràctica del feminisme contemporani, i a més ha sigut elegit  com a neologisme del 2018 en la nostra llengua.

I he decidit que la sororitat hui forme part de la meua reflexió perquè ens trobem  a les portes de celebrar i reivindicar un altre 8 de març, i ho faig com a homenatge a totes les dones que dia rere dia lluitem per fer valdre la nostra veu, per assolir una igualtat real i efectiva respecte dels hòmens, per trencar sostres de vidre, per ser considerades des de les nostres capacitats intel·lectuals, per ser valorades pel que fem i pel que aportem, per ser estimades pel que som.

Esta setmana escoltava l'escriptora Rosa Montero dir que la situació de la dona en una societat és el millor baròmetre per a saber el seu desenvolupament democràtic, i que en el moment d'involució que s'està vivint actualment, la primera línia de risc són els avanços en política d'igualtat.

Per tot això, perquè de motius ens en sobren, hem de respondre de manera contundent als retrògrads que volen revisar els avanços socials en el dret de les dones, hem de parar els que qüestionen la lluita contra la violència de gènere, i ho hem de fer de manera conjunta i contundent, sense ambigüitats, al carrer i també a les urnes. Ens ho juguem tot. Ni un pas enrere.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content