T'apuntes a les Jornades de Sociolingüística?

jueves, 28 de marzo de 2019
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (jueves, 28 de marzo de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Parlar d'humor és una cosa ben seriosa, per això analitzar i debatre sobre si el valencià té recursos propis per a fer humor és el tema sobre el qual se centrarà la XXIV Jornada de Sociolingüística d'Alcoi, que se celebrarà demà i despús-demà al campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

La Jornada de Sociolingüística d'Alcoi, com tantes altres que es fan al llarg i ample del nostre país, és el resultat del treball de representants d'institucions i entitats que dediquen esforços, recursos econòmics i una part important del seu temps a propiciar fòrums que faciliten eines d'avaluació per a poder testar l'ús del valencià en diferents àmbits socials. I tot això perquè sabem que el problema de la nostra llengua no està en  la normativització, sinó que malauradament després de 36 anys de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, continua trobant-se en la normalització, és a dir, en fer normal i habitual la presència del valencià en tots els àmbits socials.

És un luxe per a una ciutat com Alcoi convertir-se any rere any en l'epicentre del debat sociolingüístic, i potser les persones que estimen, es preocupen i s'ocupen de la nostra llengua no siguen del tot conscients de la importància d'estes jornades.

Enguany parlarem d'humor en valencià de la mà de persones expertes de l'àmbit acadèmic de la universitat i de l'educació que analitzaran els contextos lingüístics, les interferències, les diferents aplicacions en mitjans audiovisuals i escrits, les possibilitats d’un humor valencià propi o mediatitzat, els recursos, la capacitat d’influència social i l’ús de l’humor com a recurs didàctic. Comptarem amb humoristes que col·laboren habitualment en programes d'À Punt i de TV3 que reflexionaran en veu alta sobre la funció de l’humor com a instrument de normalització lingüística. I ho faran des de diversos punts de vista i tenint en compte diferents espais, des de l’àmbit local als mitjans de comunicació de masses.

Què els sembla la proposta? S'hi apunten? Estan vostés convidats!

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content