Tardor a Mariola

sábado, 23 de septiembre de 2017
JESÚS TRELIS
JESÚS TRELIS

Jesús Trelis es periodista, cap de redacció del diari Las Provincias.

La Columna - (viernes, 22 de septiembre de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Cristina em va cridar, como tots els mesos, de la ràdio i em va dir: “et toca el divendres 22. Crec que és quan comença la tardor”. I sí, em va inspirar, per què si hi ha un temps en el que Alcoi està en el seu esplendor no és ni l'hivern, ni quan esclata la primavera, ni l'estiu, que a vegades sol ser asfixiant (i sembla que la ciutat crema). La tardor en Alcoi és especial per tot el que te al seu voltant. Des del punt de vista de la natura, senzillament brutal. I gastronòmicament, un plaer per tot el que arriba als plats. Des dels esclata-sangs als primers guisos de cullera de la temporada..

Els arbres prenen tots els colors de la paleta dels càlids, la pluja ho converteix tot en una aquarel.la, el bolets juguen entre l’herba... i el paisatge en general, el nostre territori, es converteix en una estampa que ja voldrien molts tindre-la al seu abast.

La Serra Mariola, en tota la seua grandiositat, es creix amb la nova estació. Guanya protagonisme. Y gaudir-la és un dels grans plaers que podem disfrutar els que vivim o anem per l'Alcoià. Ara, amb una iniciativa que em sembla excel·lent, s'ha organitzat un calendari de rutes per anar descobrint la màgia de la nostra natura....i de les ciutats que envolten la Mariola. El passat cap de setmana començaren a Cocentaina i Alfafara. Demà es el torn d’Alcoi, amb la ruta modernista, l’1 ld’octubre a Bocairent, amb els camins medievals; el 8 Muro, i després Alqueria d’Asnar, Agres, Banyeres de Mariola, l’Orxa o Gaianes on es farà una marxa per la solana de Benicadell.

Són propostes per conèixer millor la Mariola. El seus poblats, i la seua gent. Però al temps és un estímul per descobrir el nostre, que a vegades tenim ben proper però desconeixem.

Amb la tardor arriba el millor moment per gaudir de les nostres muntanyes. I és un bon moment per inculcar eixa estima que de manera innata tenim el alcoians per la nostra serra, als nostre jóvens. És el moment de traure’ls a que els done l’aire i deixen per una estona  mòbils i wassap. El moment que ells també descobrixen el valor que te el seu entorn natural. Una realitat palpable, no virtual com són els jocs de les seus tables; imatges reals, més enllà dels instagrams.

La Serra Mariola és un espectacle on trobaràs natura, antropologia, arqueologia, gastronomia... vida. Aneu a la muntanya i sigau feliços. La tardor esclata

Salut

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content