Tornar a posar cafés

lunes, 02 de septiembre de 2019
JESÚS TRELIS
JESÚS TRELIS

Jesús Trelis es periodista, cap de redacció del diari Las Provincias.

La Columna - (lunes, 02 de septiembre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Benvinguts a la normalitat. Obrim la paradeta del mes de setembre. Hi haurà qui comença avui les vacances, qui continua treballant, qui continua a l'atur... Molts tornareu, en qualsevol cas, avui de descansar i estareu amb el pessic a l'estomac per l’inici d'un nou curs. Altra vegada.

Estarà qui aquest matí ha tornat a obrir les portes del seu bar i ha tornat a servir tallats, bombons i, fins i tot, algun herberet; estarà qui avui tornarà a fer neteja i posar bonics els nostres carrers, jardins, parcs...Cervantes, la Glorieta... Gent fonamental.

Qui torna a obrir la seua parada al mercat, amb les millors tomaques de la ‘contornà’; a eixir al carrer a vendre segurs; a posar-se davant d'un telar. Estarà qui agafa de nou els pinzells per a crear. Qui es posa l’uniforme de policia, qui torna a vendre els diaris carregats de futbol i polítics incapaços d'arribar a port.

Estarà qui vinga de fer excavacions; qui mostrarà les fotos del seu viatge a Portugal, qui plora per deixar enrere dies de platja i siesta. Aquest mati de començar una nova temporada, estarà la metgessa que de nou tractarà de salvar vides al Verge dels Lliris, qui portarà un xiquet a la vida, qui continua amb les seues sessions de quimio, perque eixa batalla la guanyarà; qui farà una feta de magdalenes per als nets, que avui van a esmorzar.

Avui, a l'ajuntament, hi haurà qui es posarà el trage de la realitat: i explore amb urgència solucions per aquell que no te on anar a treballar, eixides per fer renàixer el teixit industria alcoià, per anar endavant amb polítiques socials i de igualtat...

Avui, hi haurà qui compte els diners per veure si pot comprar els llibres als xavals; qui compte els dies per estrenar-se a la Universitat o l' Institut... Qui somia amb fer-ser gran!!!

I el conductor de bus tornarà a donar voltes per la ciutat, i el retor a cantar missa, i les campanes seguiran repicant al Campanar... Avui la vida continua. El millor serà gaudir-la, com dia Ovidi, amb ‘Bon Vent i barca nova!’.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content