Turisme intel·ligent

lunes, 11 de junio de 2018
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (lunes, 11 de junio de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Queden pocs dies per a l'inici de l'estiu i ja es planifiquen les vacances. Una eixida per desconnectar, gaudir d'un temps prolongat d'oci. Les eleccions han variat en els últims anys i és un sector que es mou i canvia de manera vertiginosa.

Sense eixes transformacions seria difícil contemplar la incursió d'Alcoi en el sector turístic, un àmbit en el qual té moltes opcions. Una revista especialitzada en turisme va ressaltar fa uns anys el gran potencial de la zona, una de les poques poblacions de dimensió mitjana envoltada entre dos parcs naturals.

Alcoi aposta per un nou model de turisme, l'anomenat Destinació Turística Intel·ligent, una manera de fomentar els atractius naturals i culturals amb projectes innovadors i un màxim respecte a l'entorn.

Ara figura entre les elegides per implantar un codi ètic de turisme. Són 7 les poblacions que ha seleccionat la Generalitat Valenciana: Peníscola, Morella, València, Gandia, Utiel, Benidorm i Alcoi. Una manera d'establir pautes i millorar el sector a fi de promoure la sostenibilitat.

Per sort ,a les comarques de l'interior no ha arribat aplegar el turisme depredador i devorador i és una zona amb un percentatge escàs de superfície artificial. L'espai natural és una de les grans riqueses, com ressalten diversos estudis, una àrea que pot impulsar els allotjaments turístics amb encant.

A més, el patrimoni industrial d'Alcoi és el gran potencial de la ciutat, el futur parc d'arqueologia industrial del Molinar pot atraure 70 mil visitants. Una iniciativa que aplega amb prou retard,  perquè s'haguera pogut fer abans. Els arqueòlegs ja ho demanaven en els anys 80 del segle passat per preservar-la de la degradació. S'han perdut uns anys valuosos que hagueren pogut rescatar de la ruïna moltes antigues fàbriques, situades en el bressol de la industrialització de la Comunitat Valenciana.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content