Un canvi necessari

martes, 14 de febrero de 2017
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (martes, 14 de febrero de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

D’ací a una setmana, l’ Associació de Sant Jordi canviarà la famosa ordenança que permetrà millorar la participació de les dones en les festes. És un pas més, un pas endavant, però encara queden punts per arrodonir.

L’entitat festera a més aposta per una indumentària diferenciada per a homes i dones. Defèn l’anomenada uniformitat estètica i de moment no es manifesta a favor de les esquadres mixtes que algunes dones, festeres de ple dret, han reclamat.

És el temps, la realitat i la societat el que ens porta a estes transformacions, uns canvis que molts consideren necessaris.

Queda clar que és impossible posar-li fre al desenvolupament dels fets. I això és el que passa en la festa de moros i cristians. Es poden tindre diverses i contrastades opinions a favor o manifestar desacords en diversos matisos: al final la dona ha d’estar integrada amb tots els drets en la festa. Des de fora la solució pot semblar més ràpida i menys complicada, però li correspon a  l’ Associació de Sant Jordi, més coneixedora de l’entramat fester, completar una transició que siga satisfactòria.

A moltes dones els agrada eixir, participar en la festa, la viuen, la senten i per tant s’incorporen per a sumar, per a fer-la créixer, no per a crear cap conflicte.

És l’inici d’una nova etapa, d’una evolució que ha de fer-se sense estridències. D’ací a uns anys no ens cridarà gens l’atenció una dona ‘primer tro’ o caporal d’esquadra. Serà un fester més amb drets i deures. Tot estarà més assumit i consolidat. Una normalització ineludible i necessària per a enriquir més si cap unes festes que mai han estat aturades i que s’han adaptat a totes les circumstàncies.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content