Un Govern que governe

martes, 16 de julio de 2019
Quique Ruiz
Quique Ruiz

Portavoz grupo municipal Partido Popular

El PSOE d’Alcoi és una autèntica màquina d’eludir responsabilitats. Després de quasi una dècada al capdavant de l’Ajuntament, l’actitud dels seus dirigents és la pròpia d’aquells que acaben d’arribar, com si no hagueren tingut el deure de tirar endavant la ciutat al llarg dels últims huit anys o com si eixe període no els atorgara un bagatge del qual traure conclusions. Dins d’aquest posicionament, no sorprèn que al mateix alcalde no li caiguen els anells en demanar, en l’inici de la seua tercera legislatura, cent dies de cortesia al seu Govern. El que dic: com si acabara d’arribar.

Eludir eixes responsabilitats és una dubtosa eixida per a no reconéixer errors de gestió o, fins i tot, aquelles mancances que la ciutat té per resoldre. No obstant això, la conseqüència directa per a Alcoi és dolenta. L’últim exemple és el retard en l’apertura del Centre de Malalts Mentals del Barranquet. Després d’anys derivant responsabilitats al Partit Popular, el PSOE assenyala ara a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Socials, encara que els documents revelen clarament la deixadesa de l’equip d’Antonio Francés.

El Govern té l’habilitat de trobar sempre una escapatòria per no assumir cap mena de culpa. Si es deixa el 75% del pressupost municipal d’inversions per executar, lluny d’admetre la falta de gestió, ho atribueix directament a les restriccions de la Ley Montoro, la mateixa que amaga el PSOE quan trau pit de la reducció del deute municipal, aconseguit, precissament, gràcies a aquesta llei.

Davant de qualsevol problema o crítica, el PSOE acudeix ràpidament a culpar al Partit Popular, que va deixar de governar Alcoi l’any 2011. L’exemple més clar és el de La Rosaleda, pendent encara de legalització. Doncs bé, des que hi ha sentència ferma que obliga a reformar la plaça, ha estat més temps al Govern el PSOE que el PP. Un PP, per cert, dirigit aleshores per un bon grapat de persones que, hui en dia, ni tan sols formen part del partit i als quals l’alcalde mai va demanar, curiosament, possibles responsabilitats.

El neguit d’excuses és ample per part del Govern. Que el Principal està sense gestió des de fa any i mig, és per la Llei de Contractes, no per la falta de previsió en vore que l’anterior contracte caducava. Que el servei de recollida de brossa tarda huit anys a estar regulat, és perquè els seus antics socis d’Esquerra Unida no van saber gestionar-ho. Que la Justícia investiga a dos regidors per malversació de cabdals públics, és per una campanya d’assetjament. No diuen que, presumptament, van pagar hores extres sense justificar a un funcionari afí, uns fets pels quals la jutgessa veu indicis de delicte.

Una altra de les tàctiques de l’equip de Francés és destacar que ha fet projectes que cap altre Govern ha portat endavant. És el cas d’Entença o del pont de Sant Jordi, amb resultats qüestionables. No haurien d’oblidar que durant quasi tres quartes parts dels 40 anys d’ajuntaments democràtics Alcoi ha tingut governs socialistes. No sé com assentarà aquest argument entre les persones que, des de l’any 1979 han treballat de valent per millorar la nostra ciutat.

L’art d’eludir responsabilitats es deriva també a l’hora d’exigir inversions a altres administracions. Ara que el PSOE governa Espanya i la Comunitat Valenciana poc es sent al Govern d’Alcoi reivindicar, per exemple, la modernització del tren Alcoi-Xàtiva.

En l’actual equip del Partit Popular tenim clar que la nostra primera tasca és aconseguir que el Govern assumisca la seua responsabilitat. És a dir, que governe. Que aplique la mateixa responsabilitat a la qual al·ludeix el senyor alcalde per justificar l’increment del 10% en el salari dels seus regidors amb delegació.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content