Un nou modernisme alcoià

lunes, 17 de septiembre de 2018
JESÚS TRELIS
JESÚS TRELIS

Jesús Trelis es periodista, cap de redacció del diari Las Provincias.

La Columna - (lunes, 17 de septiembre de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Alcoi celebra des d'avui la II Setmana Modernista. I la veritat, des de fora em sembla que la iniciativa de l'any passat ha pres forma, cos, i comença a tindre ànima. Tot i eixe petit sainet, tan alcoià per cert, de la indumentària. Que vaja, insisteix, des de fora em sembla anecdòtic.

En qualsevol cas, la veritat és una idea de les bones per traure-li punta. Per moltes raons. Posa en valor el nostre passat més gloriós, el Modernisme i el que va implicar i ens va deixar, com ara el patrimoni arquitectònic i, en aquest cas, en aquesta edició, la fastuosa obra de Lorenzo Ridaura. Però a més a més, és una iniciativa que impulsa, fomenta, la implicació de moltes associacions i organismes. Des de les Ames de Casa als Samarites, del Rotary als comerços... I açò, fa poble. I una qüestió més, es tracta d'un indiscutible al·licient cultural que, fent una bona campanya exterior (hi ha que aprofitar l'esforç) pot atraure a visitants, que sempre és aigua beneïda per a la nostra economia. Crec, de fet, que és el que més tire a faltar: el ressò fora d'Alcoi. Però, és una cosa clarament superable.

 Però dit tot açò, i fins i tot aclaparat de veure un calendari d'activitats tan variat (de poesia a menjars vestits d'època, de mostres fotogràfiques a protestes laborals...), eixa mirada a aquest temps passat d'Alcoi, del que encara estem ben orgullosos, te que servir-nos a tots, especialment a l'Ajuntament i a totes les administracions, per a adonar-se que més que mirar al passat, hem de posar-se seriosament a dissenyar un futur sòlid per al nostre poble, on la industria de nou tinga bona força, la lluita amb l'atur siga una batalla guanyada i l'economia sanejada, el principi d’un nou modernisme alcoià. Ja ho se, no és fàcil la missió. Però sí o sí, eixa hauria de ser la nostra obsessió. Per no caure en la nostàlgia del passat i viure sols del legat que temps com el modernisme ens va deixar.

Orgullosos de l'Alcoi Modernista, sí. Però també de l’Alcoi actual. Continuem treballant.

Salut.   

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content