Vaja aventura la de La Jornada!

martes, 09 de mayo de 2017
MARC GRAU
MARC GRAU

Marc Grau és periodista.

La Columna - (martes, 09 de mayo de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

La Jornada. Eixe és el nomb d’una capçalera d’un nou mitjà de comunicació que vorà la llum pròximament. Dijous, un dels seus responsables va estar a Alcoi per explicar este projecte. ¿On radica la novetat? Doncs hi ha diverses. La primera, atenció, es que será un diari ¡¡en paper!!

Sembla estrany, ¿veritat? En un moment en què els grans estan reculant del paper apareix un nou diari i no li té por a esta dificultat en plena era digital

Però hi ha més novetats i moltes més dificultats. La Jornada tindrà un àmbit de Països Catalans. Informarà sobre la realitat dels Paísos Catalans i tindrà tres fortes redaccions a Barcelona, València i Palma de Mallorca. L’idioma emprat, clar, será el català.

No cal dir les dificultats que això representa si ens centrem al País Valencià. ¿Quanta premsa en valencià existeix? Gens ni miqueta. No estem acostumats a llegir en la nostra llengua.

Dificultats a este diari li vendran moltes més. I ho entendreu quan diga alguns valors que estan disposats a defensar: Vol ser un altaveu cap al dret d’autodeterminació del Països Catalans, des d’una visió d’esquerres i des d’el cooperativisme. I, a més, ser una alternativa a l’actual sistema polític i econòmic actual. Ahí és res.

Es tota una aventura. Es veritat. És l’aventura de un grup jove de periodistes i també d’algunes empreses editorials del País Valencià. Als quioscs volen estar al costat d’El País, Mundo, Levante, Provincias… I com que és una aventura i molt gran dins el periodisme, el sector més maltractat per la cris i més denostat per la societat, l´únic que puc fer es desitjar-los sort.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content