Vessament Zero

miércoles, 01 de marzo de 2017
DANIEL MOLTÓ
DANIEL MOLTÓ

Daniel Moltó és periodista del diari El Mundo

La Columna - (miércoles, 01 de marzo de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Ara que sembla que la instal·lació d'un polígon a La Canal és cada vegada més una realitat, m'agradaria detindre'm en alguns termes o expressions que s'han emprat per assegurar-nos que, en cas que es duga endavant, els 200.000 metres quadrats de naus industrials que van a construir-se sobre l'aqüífer del Molinar -el que ens porta l'aigua potable que bevem-, no comportaran mai cap perill. Que podrem obrir l'aixeta sempre confiats.

Quan es parla de "vessament zero", quan es diu que s'acompliran "tots els paràmetres i les garanties", m'agradaria tindre clar de quines circumstàncies i fins a quin grau de garantia estem parlant. Perquè, encara que -negre sobre blanc- aquestes paraules donen certa confiança, certa escalforeta en la boca de l'estómac, tots hem comprovat amb els últims temporals com pot canviar la situació en qüestió d'hores.

Terrenys més o menys estables que se n'anaren -amb perdó- a fer la mà, crescudes de rius que s'han endut per davant el que han volgut i problemes en les xarxes d'aigua potable per filtracions de terra en poblacions com ara L'Alfàs del Pi, Altea o la veïna Cocentaina. Fins i tot a Alcoi, l'Ajuntament va haver de tancar en desembre el dipòsit de Barxell i abastir amb aigua de El Molinar a diferents barris de la ciutat, també per filtracions.

De quines mesures parlem? Quina exigència demanarem a l'empresa que planteja aquest ultimàtum, i a les empreses que vinguen darrere? Podrem beure aigua tranquils, sense preocupar-nos del que estiguen fent allà?... Perquè recordem que no és un parc temàtic d'El Señor de los Anillos el que està projectat. És un polígon industrial, amb les teulades verdes però un polígon industrial als peus de la nostra estimada Font Roja.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content