Viure al centre

viernes, 29 de noviembre de 2019
DANIEL MOLTÓ
DANIEL MOLTÓ

Daniel Moltó és periodista del diari El Mundo

La Columna - (viernes, 29 de noviembre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Fa poc coneixíem que la campanya "Viure al centre", en què l'Ajuntament d'Alcoi ha invertit 40.000 euros ha tingut una repercussió directa de més de 140.000 euros. És a dir, aquests diners són el que haurien costat els reportatges o el temps dedicat a parlar de la campanya només en mitjans nacionals, sense valorar la repercussió en mitjans locals i comarcals.

A primera vista pot semblar un negoci redó però la primera questiò que em planteje és: Era necessària aquesta campanya? I la segona: quin era el seu objectiu? Per a què ens serveix que Alcoi isca a la tele, a la ràdio o a la contraportada d'un periòdic? Per a promocionar turísticament la ciutat? Per a que un senyor de Salamanca conega les bondats de viure al centre de la nostra ciutat? O com ens sol passar en moltes ocasions, simplement per a mirar-nos el melic?

Després parlem de les xarxes i sentim els milers de "clicks" i impressions a Facebook o Instagram, les interaccions i els vots. També estan molt bé aquestes dades però novament...Per a què serveixen? Què fem d'elles? En què ajuden al centre d'Alcoi?

No pense que la campanya fóra un "gran hermano" ni que denigrara els seus participants com s'ha dit. No dubte de la bona intenció en fer-la. Simplement crec que no calia. La revitalització del centre és uns dels problemes més complexes als que s'enfrontarà Alcoi possiblement a tota la seua història. Ni és un problema de fa dos dies ni va a solucionar-se en dos dies. I per últim. Crec que encara no ens hem fet les preguntes adients ni treballem amb postulats realistes. Perquè el centre que alguns idealitzen o tenen en la memòria no tornarà a existir mai.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content