Voten vostès!!!

martes, 21 de mayo de 2019
JORDI PEIDRO
JORDI PEIDRO

Ilustrador y escritor

La Columna - (martes, 21 de mayo de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Si un comença per permetre's arrastrar a un alcalde pels empedrats carrers del poble, prompte no donarà cap importància a assaltar l'Ajuntament i botar-li foc qual galió espanyol del segle XVIII. Tot seguit relativitzarà clavar la mà al calaix comú i d'este robatori passarà a la prevaricació i a malbaratar els diners de tots, en projectes sols bons per a la foto en premsa. D'ací a creuar a una filà i anar d'ensaio, hi ha un pas. Beurà cafè com si no hagués un demà. Prompte oblidarà que els diumenges ha de pujar al Collao a recolzar a un Deportivo, que ens necessita com l'aigua de pluja els llauradors de la cirera. El següent pas serà, a les xarxes socials, criticar de manera desaforada als candidats a la corporació municipal, recercant vincles jueu maçònics a les llistes presentades. S'acaba per oblidar acudir a les urnes, deixant tot per al dia següent. Dia que, com tots vostès saben, ja no es moment d'exercir el dret que la democràcia, eixe mal menor, ens adjudica. D'ací a seguir malparlant i perdre l'educació, sols hi ha un lleuger pas, i acaba un per furgar-se el nas mentre, badallant, veu els darrers capítols de la sèrie de moda.

Ve aquest rebombori per a recordar-los que el proper diumenge voten. Que la ciutat necessita saber que encara viu gent a esta vall, i que eixa gent te inquietuds. I per suposat vote a qui vulga, faltaria més que tingués que dogmatitzar jo des d'ací. Això sí, faça-ho amb coneixement, respectant els valors que, de segur li han ensenyat. És molt fàcil hui en dia deixar-se portar per la demagògia, pel falç triomfalisme, i pel ranci amor a les banderes, anacronismes sense sentit que sols fan que amagar carències.

Òbviament, i els més espavilats sabran el perquè, hui la meua columna dona eternes gràcies a la saviesa de Thomas de Quincey.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content