Xiquetes i xiquets

viernes, 04 de enero de 2019
JESÚS TRELIS
JESÚS TRELIS

Jesús Trelis es periodista, cap de redacció del diari Las Provincias.

La Columna - (viernes, 04 de enero de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Quan el sol es quede diluït, i tot siga poqueta nit, jo sé d’uns quants que estaran ben nerviosos, perquè als carrers de la ciutat, la nostra ciutat, eixa que te ponts i riu, que te moros i cristians, es viurà un moment molt especial.

Avui, quan els estels comencen a ballar pel barranc del Cinc, a este poble enraigat al tèxtil però també al metall, ciutat on la moral juga al futbol i el campanar forma part del seu skyline… jo sé d’un bon número de xiquets (i no tant) que estarem ben nerviosos, perquè pels carrers baixarà cerimoniós l’ambaixador reial i convidarà a tot arreu a viure amb emoció esta nit, perquè demà arribaran els tres Mags.

Avui a poqueta nit, al poble on el Nadal es viu de veritat i les matinades son fredes, a on un tal Tirisiti que se'n va a la lluna en globus i el sereno és una institució, avui a Alcoi tots estarem ben nerviosos perquè arriba l’ambaixador i no és qualsevol cosa.

Vindrà a arreplegar les cartes per als reis mags: les del infants i les dels grans. I ell, l’ambaixador, que m’han dit que enguany és un tipus molt especial, professional com cal, al nivell que el reis mereixen; l’ambaixador arribarà i ens dirà això de Xiquetes i xiquets, i Alcoi, eixe poble tan especial, amb caràcter i identitat, amb passió i devoció, el rebrà ple d’alegria i mirant de reüll com a la muntanya les entorxes omplien de llums el campament reial.

Serà un moment tan màgic que algú, qui sap, sentirà córrer al seu interior la felicitat que dona saber-se afortunat. Sí, t’ho diu un al qui li passarà. Un any molt especial en el que l’ambaixador m’ha demanat que li escriga unes parauletes per cridar a tots a que participen demà a la cavalcada reial. I sí, estic nerviós com un flan.

Com els xiquets que esperen els seus regals; els pares amb els seus xavals, com la lluna que vol eixir ja al cel d’Alcoi, perquè avui toca Bàndol Reial i això és molt important.

 

Escriviu, sí escriviu les cartes. I que després, arriben carregats. Gràcies per escoltar.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content