URBANISME

Comencen les obres al solar de El Partidor

Es faran 2 intervencions paral·leles: la reurbanització del solar central i les millores de voreres als carrers adjacents i Placeta Les Eres

martes, 13 de enero de 2015
Solar de El Partidor, preparat per a l'inici de les obres.
Solar de El Partidor, preparat per a l'inici de les obres.

Han començat aquest dilluns els treballs a la zona del solar central de El Partidor, on al llarg dels propers dos mesos s’executaran dos projectes diferents: d’una banda, la reurbanització de l’espai central del barri, un solar que passarà a tindre diversos usos socials i recreatius; d’altra, les actuacions de millora a les voreres dels carrers colindants i la Placeta les Eres.

La reurbanització del solar central, tal com es va indicar, parteix d’un procés de participació en què van prendre part veïns i comerciants, després que la Regidoria d’Urbanisme recollira diferents propostes d’equips d’arquitectura amb experiència en la recuperació de solars. Finalment, l’estudi d’arquitectura Gravalos-Di Monte, que va assumir la rehabilitació de solars de Saragossa abans de l’Expo celebrada a la capital aragonesa, va presentar el projecte que va ser triat pels veïns i veïnes, incorporant les seues apreciacions i aportacions.

Segons expressa el propi regidor d’Urbanisme Ignacio Gómez, “tenim previsió de que en un parell de mesos la intervenció puga estar acabada, sempre que no trobem contingències meteorològiques o d’altre tipus. Tal com ja vam presentar, el nou solar es dividirà en diferents espais per a múltiples usos: aparcament, una elevació com a escenari, àrea de viver de plançons per a la Brigada de Jardins, espai amb pèrgola que servirà de ‘merendero’, jocs infantils, espai per a gossos, àrees verdes... En conjunt, volem recuperar un espai per a la vida veïnal al Centre, que ha estat l’objectiu principal des que vam començar a treballar en aquest projecte”.

El regidor assenyala, a més, que si bé el pressupost destinat a les obres és de 72.000 euros, finalment s’executarà amb una inversió de prop de 56.000 euros: “La resta de fons de la partida, de qualsevol forma, s’invertirà també al barri en diferents projectes de millora i arranjament dels carrers”, sosté Gómez.

La segona part d’aquesta intervenció, que també s’executarà durant aquestes setmanes, és l’obra que complementa l’actuació a l’espai central, i que consisteix a arreglar i millorar el paviment de la Placeta Les Eres i carrers del seu voltant. Aquest és un dels projectes que va sorgir del passat procés de Pressupostos Participatius, contemplant una inversió de 60.000 euros per diferents obres de millora del barri.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content