EL FUTUR DE LA JUSTÍCIA

Compromís acusa a l’alcalde de “regalar” el nou edifici dels jutjats

David Abad critica que l'Ajuntament i la conselleria no definixquen un acord per garantir que Alcoi recupere la inversió en l'immoble

sábado, 20 de febrero de 2016
El alcalde i la consellera durant una visita a l'edifici dels nous jutjats.
El alcalde i la consellera durant una visita a l'edifici dels nous jutjats.

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi ha qüestionat la decisió de cedir de forma gratuïta a la Conselleria de Justícia el edifici de la plaça de la Mare de Déu per tal que siga la nova seu dels jutjats d’Alcoi. El portaveu nacionalista, només entén la decisió en clau interna del PSOE. “Sembla que l’Alcalde d’Alcoi està utilitzant els diners de tots els alcoians i les alcoianes per promocionar-se internament dins del seu partit”, afirma.

El portaveu recorda no veu lògic que, després de set mesos de gestió del nou Govern valencià, l’Ajuntament acorde donar-se un termini d’un any per definir la forma de pagament de l’edifici, en el que el municipi va invertir 3,5 milions d’euros. Per a Abad, “ha hagut suficient temps com per a què haguera hagut un conveni decent on no siga l’Ajuntament el que regale l’edifici i ja vorem”. El regidor considera que el més important de tot “és que l’Ajuntament recupere la seua inversió”.

Abad insisteix en què si no s’arriba a un acord en un any, el lloguer que pagarà la Generalitat serà de menys de 3.000 euros mensuals, “segur que menys del què ja està pagant pel local del jutjat número 4 al carrer Gabriel Miró”, apunta. Aquest preu el compara Abad amb altres lloguers que, segons diu, paga l’Ajuntament: 1.800 euros per l’oficina de Turisme, 800 euros pel consultori de Batoi i 1.800 euros per l’ús dels terrenys per accedir al Santiago Payá. “Açò demostra que és un lloguer ridícul per a l’edifici del què parlem. Amb eixes condicions al conveni a la Generalitat no li convindrà mai arribar a un acord definitiu amb l’Ajuntament d’Alcoi, no tindrà ni cap necessitat ni cap pressa, i l’Ajuntament haurà perdut patrimoni i diners, tot a la vegada”.

El Portaveu de Compromís Alcoi David Abad recorda que des de Compromís sempre han estat en contra de què els jutjats es traslladaren a la placeta de la Mare de Déu, des que es va aprovar en un Ple del 2005 (amb els vots favorables del PP i PSOE), per tres tipus de raons: econòmiques, tècniques i patrimonials. Abad recorda que el 24 de juny de 2013 a partir d’una moció al ple del PP, Compromís va proposar, entre altres coses, que el més important era assegurar que l’Ajuntament recuperara la inversió feta amb diners municipals.

El portaveu recorda que “érem i som conscients que la situació de liquiditat de la Generalitat no era ni és fàcil, i per això, ja en 2013 el que proposàvem era que com a mínim, a canvi de l’edifici de la Mare de Déu, la Generalitat fera inversions en la illa de Rodes per convertir-la en un centre econòmic de primer ordre”. El Govern de coalició del PSOE i Esquerra Unida va votar en contra d’aquesta proposta.

Al regidor tampoc se li escapa que “queden en sac buit aquells projectes de traslladar a la Placeta de la Mare de Déu la Policia Local i tirats a la brossa els diners que va reconèixer el Govern de Antonio Francés que s’havien gastat en preparar el trasllat”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content