MEDI AMBIENT

Fapas controla 20 nous voltors del projecte Canyet

El Projecte Canyet empra un mètode novedós utilitzat per a identificar individualment cada voltor alliberat sense afectar al comportament dels animals

jueves, 27 de noviembre de 2014
Jornada d'anellament.
Jornada d'anellament.

Fapas Alcoi ha ampliat a 20 nous exemplars el sistema de control sobre els voltors assentats a L’Alcoià i El Comtat. El proppassat diumenge dia 23 de novembre, a les instal·lacions que Fapas-Alcoi té a la reserva de fauna de les Pedreres de Sant Cristòfol, va tindre lloc l‘anellatge i el marcatge d’uns vint voltors. Els animals van estar capturats prèviament, amb la pertinent autorització de la Conselleria de Territori i Habitatge, fent servir l’aviari d’aclimatació com a un gran parany on els voltors, atrets pel menjar, entren sense massa recels. Els animals marcats són en la seua majoria exemplars joves nascuts a principi de la primavera d’aquest any i que es troben ara mateix en plena dispersió tardorenca, provinents de colònies situades al nord de les nostres comarques, suposadament del Sistema Ibèric i del Pirineu.

En els treballs d’anellatge i marcatge han participat junt amb als socis del Fapas-Alcoi, membres de les universitats d’Alacant i Múrcia, així com alumnes d’escoles forestals,  membres de la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO) d’Alacant i del grup d’anelladors GALA–Alacant. Totes elles associacions i entitats de reconegut prestigi que es dediquen al seguiment científic de les aus. El mètode novedós utilitzat pel Projecte Canyet per a identificar individualment cada voltor alliberat –mitjançant marques alars fàcilment visibles a distància però que no afecten al comportament dels animals—ha atret l’interès d’altres ONGs, que volen conèixer la metodologia emprada en aquest cas i la seua possible utilització en altres projectes comparables.

A més d’incorporar nous exemplars marcats al programa de seguiment científic del Projecte Canyet d’Alcoi també podrem obtenir informació sobre el comportament d’aquests animals, els seus desplaçaments, on i quan nidifiquen etc. Gràcies  a les marques i les anelles, podrem rebre informació de tota mena de col·laboradors presents al camp, des dels agents forestals, passant per agricultors, excursionistes etc.

La jornada ha estat molt profitosa pel que fa a l’intercanvi d’experiències entre entitats interessades en la conservació de la fauna salvatge, com també pels lligams de col·laboració  que s’han encetat cara al futur.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content