MEDI AMBIENT

Mig centenar de famílies volen ser Llars Verdes

El programa per aconseguir vivendes amb pràctiques sostenibles comença amb ampla resposta ciutadana

jueves, 16 de octubre de 2014

El projecte Llars Verdes compta ja amb vora 50 famílies inscrites, a falta de confirmar noves adhesions al programa, el que ampliaria les seus on se celebrarien les sessions al Col·legi Arnauda i l’Associació d’Ames de Casa. El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament valora la quantitat de famílies interessades en participar en aquest projecte.

Llars Verdes és un projecte educatiu dirigit als ciutadans i ciutadanes amb l’objectiu de mostrar-los les implicacions ambientals que tenen les accions diàries que duen a terme en les seues llars i en la seua vida quotidiana i com poden aconseguir que aquestes siguen el més respectuoses possibles amb el medi ambient.

El programa Llars Verdes impulsa i tracta d'estendre entre els ciutadans i ciutadanes la cultura de la sostenibilitat en la gestió de les seues llars, fonamentada en els principis de l'estalvi en els consums d'aigua i d'energia, en el consum responsable, i en la reducció en la generació de residus, així com en la seua reutilització i separació per al seu posterior reciclat o valorització.

La posada en marxa d’aquest programa ha coincidit amb l’inici d’un servei de ludoteca per a que les famílies puguen acudir als esdeveniments amb la possibilitat de disposar d’atenció per als xiquets i xiquetes mentre es desenvolupe l’activitat corresponent.

El propi programa Llars Verdes, que consta de diferents tallers adreçats a les famílies, disposarà del servei de ludoteca a tres de les quatre seus: al CEIP El Romeral, al Col·legi Carmelites i a La Nuvola. Tal i com s’indica des del departament de Medi Ambient, que organitza el programa, els llocs on es realitzaran els tallers han estat escollits gràcies a la implicació de les AMPA dels dos centres educatius i del propi personal de La Nuvola, que precisament serà l’encarregada del servei d’activitats infantils; en el quart taller, a l’Àgora, els inscrits no són de perfil familiar i per tant no han sol·licitat el servei.

Aquesta mateixa setmana, divendres també a l’Àgora, tindrà lloc la presentació del programa Fem Família que un any més oferirà la Regidoria d’Educació als pares i mares de xiquets en edat escolar; i a aquesta mateixa reunió els assistents també podran disposar del servei de ludoteca amb activitats infantils. En aquest cas el servei serà oferit gràcies a un acord de la Regidoria amb el Cicle Formatiu de Tècnic en Animació Sociocultural (TASOC) que s’imparteix a l’IES Andreu Sempere, i no només es realitzarà durant aquesta activitat, sinó que com ja es va anunciar, al llarg de les sessions del cicle Fem Família d’enguany hi haurà activitats adreçades als infants, paral·leles a les xarrades i tallers per a mares i pares.

L’Ajuntament pretén impulsar la conciliació alhora que ofereix més facilitats als ciutadans per participar de les diferents iniciatives convocades des del Consistori.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content